Rapportkurs nybörjare Start 20/4

1,500.00 kr

För dig som vill testa på specialmomentet Rapport!

Instruktör: Kristina Svanfeldt
Plats: Träffas på Nynäshamns BK, åker ut till skogen tillsammans.
Förkunskapskrav: Kursen vänder sig till alla. Ålder, lägst 10 månader, allmän grundlydnad – hunden ska kunna vara lös utan att springa till andra. Sitt och inkallning.
Max 3 ekipage

Tis 20/4 kl 19-20.30
Lördag 24/4 kl 9-13
Söndag 9/5 kl 13-16

Inga platser kvar

Artikelnr: intro-spar Kategori:

Rapport är en av bruksgrenarna och utförs i skog med en hund och två förare. En social gren som bygger på hundens flockkänsla. Hunden ska på kommando själv springa mellan förarna på olika avstånd. I tävlingssammanhang är kortaste sträckan 500 m. Det här är också en rolig gren att bara träna i för att aktivera din hund.
Vi kommer under kursen gå igenom och träna in grunderna i budföring och rapport, stationsbeteende och framförande (dvs kunna sitta tyst uppbunden och gå fint bredvid föraren i terräng). Om alla är redo kommer vi även prova förlängning, dvs där hunden själv spårar upp den andra föraren. Målet för kursen är att ha lagt grunderna för att kunna träna vidare på egen hand och/eller med andra.
Ett extra tillfälle kommer efter kursen där lydnadsmomenten i appell och lägre klass gås igenom och förevisas för de tävlingsintresserade.