Deprecated: Function get_page_by_title is deprecated since version 6.2.0! Use WP_Query instead. in /customers/c/4/1/nynasbk.com/httpd.www/nbk/wp-includes/functions.php on line 6078 Om Rallylydnad | Nynäshamns Brukshundklubb

Rallylydnad

Vad är rallylydnad?

Rallylydnad är en relativt ny gren inom hundsport. Här ligger fokus på att man ska ha kul tillsammans med sin hund och att man arbetar mycket med kommunikation och sammarbete. Många som tränar och tävlar i rallylydnad upplever att bandet mellan sin hund och sig själv blir mycket starkare, och att man har väldigt roligt ihop. Det som gör rallylydnaden till en så rolig sport är främst för att man hela tiden får uppmuntra och prata med hunden under hela tävlingen!

Rallylydnad går ut på att man tilsammans med sin hund går runt en bana, där olika skyltar står utplacerade som symboliserar olika moment. Det är allt från att snurra runt och gå slalom genom koner, till mera traditionella moment som att gå stegförflyttningar och hoppa över hinder. Ju högre upp i klasserna man kommer, ju svårare blir momenten!

Hur fungerar en rallylydnadstävling?

Vem som helst kan tävla i rallylydnad, och idag tävlas det flitigt mellan både gamla och unga!
Det finns 4 klasser att tävla i, nybörjarklass, förtsättningsklass, avancerad klass och mästerklass. För att få bli uppflyttad till nästa klass krävs 3 godkända resultat (70 poäng) eller ett resultat helt utan avdrag (maxpoäng 100). Man kan även samla på sig titlar inom de olika klasserna. Reglerna kommer att ändras 2017-01-01 och godkända resultat gränsen kommer att ändras från fortsättningsklassen. Mer information kommer.

Vill du veta mer? På Svenska Brukshundklubbens hemsida hittar du allt om vad de olika skyltarna betyder och vad för regler som gäller vid tävling.

Här hittar du rallylydnadens skyltar med momentförklaringar: